28.03.2014 г.

Пари назаем - 11 причини, защо да не даваме


Забелязали ли сте, как когато завъртите 2 лв., веднага някой разбира и ви иска пари.

В този блог ще се постарая да напиша 11 причини, поради които не трябва да давате пари назаем и все пак, кога да давате.

Ще започна с два примера.

Преди години тъкмо бях събрал малко пари и един приятел ми поиска сумата, за да си купи нов синтезатор и китара..... Когато му отказах, реагира че съм се променил и съм станал много алчен. Като резултат му обясних, че ние сме отделни хора и въпреки че сме приятели, парите са си мои и си имам свои планове за тях.

Почти веднага се появи втори мераклия. Много близък роднина поиска пари, за да си плати част от студентската бригада до САЩ, вместо по-евтината бригада до Великобритания. Разбира се отказах. Защото не можех да си дам всички пари, за да може някой (било то брат, баща и т.н.) да си следва мечтите. А моите мечти? Моите финансови планове? Естествено човек трябва да е егоист и да избере себе си.

Когато това са всичките ви пари не трябва да ги давате никога. Дори когато сумата е много малка за вас, пак не трябва да давате назаем и по-долу ще обясня защо, основното е, че така проваляте получаващия.

1. Влошаване на приятелските или роднински отношения, защото правилото е „За да не го видиш повече му дай пари назаем“. Също така „приятелят не може да ти стане бизнес партньор, но бизнес партньорът може да ти стане приятел“.

2. И най-важно е защото ако дадете заем, НЕ ПРАВИТЕ УСЛУГА НИТО НА НЕГО НИТО НА СЕБЕ СИ. Илюзията е, че вършите нещо добро. Всъщност задълбочавате проблемът. Класиката е да дадете на някой пари, за да покрие бързите си кредити и на другият ден той да изтегли нови. Тоест за да закъса за пари, той има умствен проблем (проблем в поведението), който с пари не се решава, а само се увеличава.

3. За заемите си има банки, вие не сте банка. Това не е случайно, всеки да си разбира от работата. Ама, че щяли в банката да му взимат 10-15% на година, а във фирма за бързи кредити до 1 000% на година. Този проблем отново не се решава с наливане на пари (от ваша страна), а с обучение.


4. Все пак пари назаем може да дадете. Ако сумата е символична (колкото дневните ви джобни), тогава при всички случаи тези пари ги давайте със съзнанието, че няма да ги видите, както и че този познат вече ще ви избягва и няма да ви бъде познат.

5. Винаги може да дадете пари срещу обезщетение. Наскоро ми поискаха пари за ремонт на покрив. Но аз пари назаем не давам, защото е безсмислено и за двете страни, освен ако даващият случайно не се мисли „за велик“. Затова направих дисекция на активите на искащият и го оферирарах да му купя единственото което има стойност, 5 дка земя.

6. При всички случаи не предприемайте действия преди да направите следните две важни неща:

1-во детайлен анализ на приходи, разходи, активи, пасиви, поведение на искащия. 2-ро не давайте заема на 4 очи. Нека всички знаят защо се ползва заема и че го има. В противен случай примерно давате пари на колега, после жена му ви обяснява, че ги е изхарчил за глупости, заедно със всички семейни спестявания. Или ги давате на братовчед, а родителите му не знаят. Не е целта да му запазите достойнството, а да има ясен бизнес план какво да се прави с тези пари.
По отношение на детайлния анализ, бъдете по-лоши от МВФ. Искайте реформи, примерно да продаде скъпа кола, да се ограничи от скъпи хобита или да продаде пасиви, като втора кола. Искайте и обезпечение.

7. Хубаво е парите от заема да отидат за нещо смислено, като покупка на активи или погасяване на пасиви. Заеми за задоволяване на комплекси не са добра идея, защото комплексите са незадоволими и са бездънна яма, създаваща нови разходи.


8. Каква е разликата между заем и дарение. При заем има договорени 1. срок, 2.обезпечение, 3. лихва, 4 анализ на кредитополучателя. Ако тези 4 условия не са спазени, значи сте дарител, а не кредитор

9. Даването на помощи обрича получаващият на мизерия. Защото вместо да мисли как да излезе от поведенческите си модели, довели го до това диредже, ще мисли само как да изкрънка пари от някого. Как да ви внуши вина, че имате пари, пък не давате, да ви обясни, че е жертва на съдбата и други подобни психологически похвати на мошеника манипулант.

10. Първо се погрижете за себе си. Когато има критична ситуация в самолет, трябва да сложите кислородна маска първо на себе си и след това на детето. Защото ако не се погрижите за себе си, то няма да може да се погрижи нито за вас, нито за себе си. Затова се погрижете първо за себе си.

11. Бедността или липсата на пари за дадена нужда не са порок. Като нямаш пари за джипка, алкохол, цигари, екскурзия, мебели, нов телевизор и т.н., голяма работа. Бедността не е порок, грях и не е причина за дрънчене на пари. Ако искате да имате, се постарайте, учете, четете, питайте. Ако ще сте пройдоха, това си е личен избор, колкото и тежка да е била средата ви. Просто липса на мислене и пускане по течението. Е да разбира се, най-лесно е да се правите на жертва. 


Древна арабска мъдрост казва "Когато даваш заем си приятел, когато си го поискаш обратно – враг.":) Е искате ли врагове?



Вижте другите постинги от този блог за лични финанси:
Как да си изберете съпруг, с когото ще сте добре финансово?
Защо хората инвестират в неща с вероятност за успех под 70%?
Доброволна делба на наследство - стратегии
Защо българинът учи синовете си да лапат ... ауспуси ?!? Споделяне на знание или да обменим хитрините в живота
Фонд Ремонти – доказателство, че българинът не разбира жилищната инвестиция

5 примера за желязна финансова дисциплина или как да спасим парите си от себе си
Финансови задачи, които всеки трябва да може да реши
Батя: Непоправим оптимист съм за БФБ и за България като цяло
Анкета за пречките пред финансовото щастие
Как се започва с инвестиции в български акции?
Имате ли списък с притежанията си и класирате ли ги по доходност и риск?
FOREX - един от масовите начини да си загубиш парите, времето и живота
А. Андонов: Тестът за добрия инвеститор е дали може да продава на загуба
Спредът или ужасът на пазарите, това което ви отказва да купувате и продавате!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер
Моделът на Уорън Бъфет е лесен и достъпен дори за хора с 1 000 лв.
Трябва да спестявате поне 30% от доходите си, за да имате достойна пенсия
Смисълът на търговията и защо всеки трябва да е търговец
Дали ставам по-богат или по-беден с всеки изхарчен лев?
Кой е най-бързият начин за осигуряване на пари (ликвидност)?
На лов за Ментор, или кой да ни научи на нещо?
Кой е най-бързият начин за осигуряване на пари (ликвидност)?
„Бързо дошли, бързо отишли“ или кога хората са максимално глупави (заслепени)
Пари назаем - 11 причини, защо да не даваме
6-те мислещи шапки – или как да започнем да мислим
Как да изкарвате повече? Може би да работите на 4-часов ден, но на две или три места
Защо се помнят първите 10 000, 100 000 и 1 000 000 лв., после е лесно
Странни, но ефективни и забавни начини за спестяване
Безработна си купува GSM за 1 200 лв., да в България е нормално

Виновен ли е Кийосаки за слабата световна икономика? Вдигането на летвата, основен проблем пред повишение на личното богатство

Ето как типичният българин харчи 100 000 лв. за нула време

Смисълът на спестовната животозастраховка в два реда
А. Андонов: Вещоманите рядко могат да управляват парите си рационално
С чорбаджията ортак не ставай, на бедния пари не давай и на жена си нищо не казвай
Кредитната карта е уникален продукт, който трябва да се притежава
Когато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....

Тото, лото, лотария, 6 от 49 и други, които са безсмислени според мен
На кои въпроси, трябва да си отговорим, когато започваме инвестиция?
Колко скъпа кола мога да си позволя?
Потребителски кредит: Как банките твърдят, че ви дават 10 000 лв., а ви дават само 3 270 лв. или с 67% по-малко
Как да защитите имотите си от кражба?


Отдясно ще видите: "Известяване за нови публикации" чрез e-mail. Моля използвайте опцията за бъдещите публикации

Любима книга: Нова земя на Екхарт Толе, можете да я свалите във формат txt оттук
Също така книгата Спокойният ум.

448 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   401 – 448 от 448
CARLOS каза...

Мислите ли за заем? Имате ли спешна нужда от заем, за да започнете собствен бизнес? Имате ли дългове? Това е вашият шанс да сбъднете желанието си, ние предоставяме лични заеми, търговски и бизнес заеми и всякакви заеми с 2% лихва, за повече информация се свържете с нас по имейл ( georgewilliamsloanfirm333@gmail.com )



Имейл: georgewilliamsloanfirm333@gmail.com

Имейл: georgewilliamsloanfirm333@gmail.com

MARCUS каза...

Спешна оферта за заем.
Здравейте на всички, бих искал да кажа голямо благодаря на ДЖЕЙМС КЕЛВИН, който ми даде заем за лечението на болното ми дете. Толкова се радвам на JAMES KELVINE, свържете се с него по имейл, ако имате нужда от спешен заем за бизнес или личен заем, (jameskelvine28@gmail.com)

Max Bent каза...

Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от заем за собствен капитал, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнем всички ваши финансови проблеми в миналото. Свържете се с нас по имейл:

oceanfmortgages@gmail.com
oceanfmortgages@gmail.com

Това е Ocean Finance Mortgages. Предлагаме заеми на заинтересованите с разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 2 000 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

Loan Offer. каза...

Имате ли нужда от финансова помощ от какъвто и да е вид? Лични заеми? Бизнес заеми? Ипотечни кредити? Фирмени заеми? Земеделско и проектно финансиране? Даваме заеми при 2% лихва! За връзка: (dakany.endre@gmail.com)

Loan Offer. каза...

Имате ли нужда от заем? личен заем? Бизнес заеми? Ипотеки? Селско стопанство и проектно финансиране? Даваме всички видове заеми с 2% лихва! Свържете се с нас по имейл; (dakany.endre@gmail.com)

Оферта за заем

Анонимен каза...

Здравейте, търсите ли заем за консолидиране на дълга, необезпечени заеми, бизнес заеми, ипотечни заеми, заеми за автомобили, студентски заеми, лични заеми, рисков капитал и т.н.! Аз съм частен кредитор, предоставям заеми на фирми и физически лица с ниски и разумни лихви от 2%. Изпратете имейл до: christywalton355@gmail.com

Loan Offer. каза...

Имате ли нужда от заем? лични заеми? бизнес заеми? ипотечни кредити? земеделско и проектно финансиране? даваме всякакви заеми с 2% лихва! Имейл за връзка; dakany.endre@gmail.com

Анонимен каза...

Търсите спешен заем? Или: За да рестартирате финансовите си дейности? Реновирате интериора на вашия апартамент, вашия дом, вашата сграда? Наемам ? Купуваш ли си кола за сватбата? Задайте дълг? Да осъществиш проект? Или по други причини, ако имате нужда от заем, моля свържете се с нас на имейл: dakany.endre@gmail.com

Анонимен каза...

спешно предложение за заем

имате ли нужда от финансова помощ? имате ли нужда от спешен заем или бизнес заем, тогава ни изпратете имейл чрез {adamssalmaloanfirm@gmail.com}

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Unknown каза...

Имате ли нужда от спешен заем за стартиране на бизнес или имате нужда от заем за рефинансиране, Имате ли нужда от заем за изплащане на дълг? Имате ли нужда от заем, за да си купите кола или къща? Ако да, не се притеснявайте повече, ние предлагаме всички видове заеми на достъпна лихва без кредитна проверка!!! свържете се с нас днес чрез имейл: hoffanfunds@gmail.com

Unknown каза...

Имате ли нужда от заем? Кандидатствайте за заем при 2% лихва. Hoffan Funds Finance е тук, за да ви помогне при всеки финансов проблем, пред който сте изправени, той предлага всякакъв вид заем, така че ако се интересувате от това предложение за заем, любезно се свържете с него на имейл: hoffanfunds@gmail.com със следните подробности.

Име:
Необходима сума:
Продължителност:
държава:
Цел на кредита:
Месечен приход:
Телефонен номер:

Unknown каза...

Благодаря ви д-р Огунделе! Съпругът ми искаше развод, защото се виждаше с друга жена, разбрах за страхотен магьосник. След работата на д-р Огунделе съпругът ми отмени процеса по развода. И се върна у дома след 24 часа и сега сме щастливи заедно. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата му работа, затова споделям това тук, за да знаят хората за този велик и честен човек, ако имате проблеми с връзката или брака или други проблеми, можете да му пишете в WhatsApp и Viber чат: +27638836445. Името ми е Сабина.

Martin L Bonny каза...

Спешен заем.

Ние одобряваме бързи средства за физически и юридически лица с 2% лихва, приемат се и кандидати за лоши кредити. Нашите услуги са много надеждни и издръжливи. Свържете се с нас днес за вашия заем в края на годината чрез
(mlbloanfirm@gmail.com) Вашият успех е наш приоритет.

Бързи контакти по-долу!!!

С Най-Добри Пожелания!!!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
mlbloanfirm@gmail.com

FRED MORE каза...

Имате ли нужда от заем? лични заеми? бизнес заеми? ипотечни заеми? селско стопанство и финансиране на проекти? даваме всички видове заеми при 2% лихва! Свържи се с имейл адрес; (fredmorefinance@gmail.com) или WhatsApp: +919654763221

Анонимен каза...

Имате ли нужда от спешен заем? задлъжнял ли си? нуждаете ли се от спешен заем, за да финансирате бизнеса си?, отказана ли ви е банката, не се притеснявайте повече, нашите услуги са бързи, лесни и сигурни заеми сега, независимо от обстоятелствата. Вземете заем до $5,000 - $10,000.000 днес с 3% лихва! Свържете се с нас с информация за заема на този имейл: credit-suisse247@financier.com

Забележка: Ще очаквате предварителен отговор и финансиране в рамките на 24 часа

За разбирането.
г-жа Антония Роуан.

DR Ravi каза...

Вземете бърз и 100% заем само с 2% ниска лихва. Моля, свържете се с мен, като използвате следните данни. stefanopessina0010@gmail.com WhatsApp: +48732104284

Анонимен каза...

Имате ли нужда от заем? частен заем? Бизнес заеми? Ипотека? Селскостопанско и проектно финансиране? Предлагаме всички видове заеми при 2% лихва! Свържете се с нас по имейл: dakany.endre@gmail.com

Анонимен каза...

Имате ли нужда от заем? частен заем? Бизнес заеми? Коледен кредит Ипотечен кредит? Селскостопанско и проектно финансиране? Предлагаме всички видове заеми при 2% лихва! Електронен адрес за връзка: (dakany.endre@gmail.com)

Имате ли нужда от заем?

Chloe Dixon каза...

Аз съм Клои Диксън. Чувам как хората говорят за могъщия мъж, наречен д-р Огунделе, Казват, че той може да възстанови разбитите връзки и брака, така че се свързах с него за помощ да ми върне съпруга ми след 9 години развод. След 24 часа работа съпругът ми се прибра и ме молеше за прошка. Благодарен съм и оценявам добрата ви работа. Благодаря ви и живейте дълго, за да помагате на хората в проблеми. Свържете се с Dr.Ogundele, ако имате нужда от помощ в WhatsApp: +27638836445. Споделям моето свидетелство в знак на признателност.

MARY MASON каза...

Фирма за заем Sky Wealth, ние даваме заеми при лихвен процент 0f 3%.

Добър ден господин/госпожо.

Ние сме частна компания и предлагаме заеми при ниски лихвени проценти, за да се определи размерът на заема е между 100 милиона провизии за заем от 1000 евро заем за развитие на бизнеса: предимство / конкурентоспособност за разширяване на бизнеса.

Ние предлагаме разнообразие от кредити

* Лични заеми (обезпечени и необезпечени)
* Бизнес заеми (обезпечени и необезпечени)
* Консолидационен заем

Без предварителни такси

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази реклама.
За повече информация и запитвания, изпратете ни имейл днес
skywealthloanfirm@gmail.com
skywealthloanfirm@gmail.com
skywealthloanfirm@gmail.com

Можете също така да се свържете с нас чрез нашата бизнес линия Whatsapp: +1(646)4440366

Можете също така да се свържете с нас чрез уебсайта на компанията: http://skywealthloanfirm.wixsite.com/webworld

г-жа Мери Мейсън.

Анонимен каза...

Добър ден от тази страна, аз съм г-жа Флора Скот, частен заемодател, ние предлагаме спешни коледни заеми и лични заеми за празнуването на края на годината. така че се възползвайте от тази възможност сега!!! ако се интересувате от спешен заем по някаква финансова причина, тогава не се колебайте да се свържете с нас чрез (flora_scott@outlook.com) за повече информация относно тази сделка за заем.
Най-сърдечни поздрави
Г-жа Флора

Max Bent каза...

Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от заем за собствен капитал, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнем всичките ви финансови проблеми в нещо от миналото. Свържете се с нас по имейл:

oceanfmortgages@gmail.com
oceanfmortgages@gmail.com

уебсайт: www.oceanfinance.co.uk

Това е Ocean Finance Mortgages. Ние предлагаме заеми на тези, които се интересуват при разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 2 000 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

Loan Offer. каза...

Имате ли нужда от финансова помощ от всякакъв вид? Лични заеми; Бизнес кредити; Жилищни кредити; Корпоративни заеми? Финансиране на селското стопанство и финансиране на проекти? Даваме заеми с лихва от 2%! Контакт: (dakany.endre@gmail.com)

Спешно предложение за заем.

Michelle Spencer каза...

АЗ СЪМ МИШЕЛ: ТОВА Е МОЯТА ПРИЗНАТЕЛНА ПУБЛИКАЦИЯ НА Д-Р ОГЮНДЕЛЕ, ИСТИНСКИ ЗАКАЗВАЧ, КОЙТО МИ ВЪРНА СЪПРУГА МИ В РАМКИТЕ НА 48 ЧАСА С ЛЮБОВНОТО СИ ЗАКЛИНАНИЕ, ТОЗИ МЪЖ ИМА РЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ВЪВ ВРЪЗКАТА, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НЕГО В WHATSAPP ИЛИ ТЕЛЕГРАМА: +27635883644 . МАГИЯТА МУ Е БЕЗОБИДНА.

mr scott каза...

Кандидатствайте за заем в ACCESS FINANCE (accessloanfirm2030@gmail.com) с лихвен процент от 3%.

Имате ли нужда от спешен заем, за да посрещнете финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми, вариращи от 2 000 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, ефективни, бързи и динамични, без проверки за кредитоспособност и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми по време на периода на прехвърляне.

Ние предлагаме широка гама от лични, бизнес, жилищни и консолидационни заеми, които са адаптивни към вашите променящи се нужди и обстоятелства с 3% лихвен процент.

УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
* Лични заеми
* Бизнес кредити
*
Ремонт * Клиентски заеми
* Автомобилни заеми
и т.н.

Как да кандидатствам:
Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Фирми или хора, които се интересуват от кандидатстване за заем с Access Finance, които се нуждаят от повече информация как да кандидатстват, трябва да ни ИЗПРАТЯТ ИМЕЙЛ на:  accessloanfirm2030@gmail.com

Номер на WhatsApp: +79258159150

уважение
г-н Скот
accessloanfirm2030@gmail.com

Susan Benson каза...

Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, имате ли нужда от бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага

Знам, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хора, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора смятат, че е толкова трудно да получат заем за собствен капитал от техните местни банки или други финансови институции поради високата лихва ставка, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг и др.

Не се притеснявайте повече, защото Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда.

Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор веднага.

Анонимен каза...

Здравейте, това е Lucky benson LOAN COMPANY. В тази компания даваме заеми доживотна възможност. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотечен заем? Днес ви казваме да спрете и да не търсите повече, тъй като сме тук, за да превърнем всичките ви финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме пари на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лош кредит или се нуждаят от пари за плащане на сметки, за да инвестират в бизнес с 2%. Искаме да използваме този носител, за да ви информираме за всичко, което предлагаме надеждна и полезна помощ, и вие ще сте готови да ви предоставите. Ние сме искрени и държим на думата и обещанията си. Свържете се с нас днес чрез имейл:
luckybensonloanfirm@gmail.com

Samantha Gray каза...

Добър ден съм Саманта Грей:
Имате ли нужда от помощ, за да върнете бившия си приятел или приятелка, помощ, за да накарате съпруга или съпругата ви да ви обичат сами? Свържете се с д-р Огунделе. Този човек е честен магьосник, който върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа. Съпругът ми изневеряваше с друга жена и отношението му се промени, но д-р Огунделе го върна за мен. Свържете се с него в WhatsApp, Telegram или Viber Chat: +27638836445. В Instagram: dr.ogundele1. Той върна съпруга ми, както обеща и силите му са безвредни.

Daisy каза...

Върнете бившия си с помощта на заклинателя на Dr Ogundele, който спаси връзката ми, все още ли обичате и липсвате ли бившия си или искате бившия си съпруг обратно, възможността е тук да си върнете бившия, не се отказвайте още, щастие струва си да се борим. Проверете уебсайта на д-р Ogundele: (https://globalhelperman.wixsite.com/ogundeletempleofsolu) или WhatsApp, Telegram: +27638836445. Аз съм Дейзи Рос и този коментар е моята благодарност, защото този човек върна съпруга ми в рамките на 24 часа със сили..

mr scott каза...

Имате ли нужда от заем? лични заеми? бизнес заеми? ипотечен заем? Финансиране на селско стопанство и проекти, БЪРЗ ЗАЕМ, Имате ли нужда от заем, за да изплатите дълга си или да платите сметките си или да започнете добър бизнес? ? Отпускаме всички видове заеми при 2% лихва! имейл за връзка :(accessloanfirm2030@gmail.com)

свържете се с нас на: accessloanfirm2030@gmail.com
whatapp: +79258159150

уважение
accessloanfirm2030@gmail.com

Claudia Mölleken каза...

Здравейте!
Аз съм Claudia Mölleken, видях коментари от хора, които вече са получили заема си от богобоязлив човек на име Gerard w и тогава реших да кандидатствам според техните препоръки и само преди няколко часа потвърдих в личната си банкова сметка общата сума, която поисках за. Това наистина е страхотна новина и съветвам всеки, който се нуждае от истински заем, да кандидатства чрез своя имейл (gerred.breinloanlenderr@gmail.com). Щастлив съм сега, че получих заема, който поисках.

Unknown каза...

Съпругът ми подаде молба за развод след 8 години брак, беше трудно за мен и децата, направих всичко по силите си, за да спася брака и семейството си, но всички се провалиха, докато мой приятел не ми каза за прекрасната работа на д-р Айо, с когото се свързах него и той ме увери 24 часа всичко ще бъде наред на следващия ден за моя най-голяма изненада съпругът ми се върна у дома и той падна на колене и плачеше, молейки ме за прошка. Толкова съм щастлив в момента, благодаря ти много, свещеник Аде, едно съобщението до него днес може да промени живота ви към по-добро. Имейл: drayospell@gmail.com или WhatsApp +2347055691377

UNICREDIT FAST LOAN каза...

Добър ден,

Търсите спешен безплатен заем? Свържете се с unicredit бърз заем сега за вашия непосредствен
транзакция. Той е бързо лесен и защитен.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВРЪЗКА:

Имейл: unicreditfastloan@gmail.com

Телефон: +17815611941

Instagram: @Unifastloan

Twitter: Unicredit бърз заем

Facebook: Unicredit бърз заем

Заем в най -добрия ви интерес.

Flora Scott каза...

Добър ден от тази страна, аз съм г-жа Флора Скот, частен кредитор, предлагаме спешни лични заеми на достъпни цени. ако се интересувате от спешен заем по някаква финансова причина, тогава не се колебайте да се свържете с нас чрез (flora_scott@outlook.com) за повече информация относно тази сделка за заем.
Най-сърдечни поздрави
Г-жа Флора

kate Lord каза...

Не разчитайте на заплатата си, ако имате сметка или лична карта можете да получите спешен заем при лихва от 3%. Свържете се с този имейл: frankdavidloanfirm3@gmail.com

Анонимен каза...

Здравейте всички,

Ние предлагаме спешни коледни заеми и лични заеми за празнуване на края на годината. така че се възползвайте от тази възможност сега!!! свържете се с нас днес на (flora_scott@outlook.com) за повече информация относно тази сделка.

Най-сърдечни поздрави
Flora Scott

Anonymous каза...

Празнувайте Коледа с любовта на живота си. Предлагам ви да се свържете с Dr.AYO Той върна бившия ми приятел. Приятелят ми ме напусна и бях съсипана. Най-болезненото е, че бях бременна за него. Исках го обратно. Направих всичко по силите си, за да го върна, но всичко беше напразно, исках го обратно толкова много, заради любовта, която изпитвах към него, молех го с всичко, обещавах, но той отказа. Обясних проблема си на сестра ми и тя ми предложи да се свържа с магьосник, който може да ми помогне да направя магия, за да го върна обратно, нямах друг избор, освен да опитам. Изпратих съобщение до заклинателя, наречен Dr.AYO, и той ме увери, че няма проблем и че всичко ще бъде наред преди 72 часа. Той направи магията и изненадващо 72 часа по-късно приятелят ми ми се обади. Беше толкова изненадващо, отговорих на обаждането и всичко, което той каза, беше, че много съжалява за всичко, което се е случило, че иска да се върнем заедно. Каза също, че много ме обича. Бях толкова щастлива и отидох при него, така че отново започнахме да живеем щастливо заедно. Благодарение на Dr.AYO. ако сте тук и вашият любовник ви отказва или приятелят ви се е преместил при друго момиче, не плачете повече, свържете се с Dr.AYO за помощ сега.. Ето неговия контакт. WhatsApp: ИЛИ VIBERS +2347055691377, имейл: drayospell@gmail. com

Anonymous каза...

Празнувайте Коледа с любовта на живота си. Предлагам ви да се свържете с Dr.AYO Той върна бившия ми приятел. Приятелят ми ме напусна и бях съсипана. Най-болезненото е, че бях бременна за него. Исках го обратно. Направих всичко по силите си, за да го върна, но всичко беше напразно, исках го обратно толкова много, заради любовта, която изпитвах към него, молех го с всичко, обещавах, но той отказа. Обясних проблема си на сестра ми и тя ми предложи да се свържа с магьосник, който може да ми помогне да направя магия, за да го върна обратно, нямах друг избор, освен да опитам. Изпратих съобщение до заклинателя, наречен Dr.AYO, и той ме увери, че няма проблем и че всичко ще бъде наред преди 72 часа. Той направи магията и изненадващо 72 часа по-късно приятелят ми ми се обади. Беше толкова изненадващо, отговорих на обаждането и всичко, което той каза, беше, че много съжалява за всичко, което се е случило, че иска да се върнем заедно. Каза също, че много ме обича. Бях толкова щастлива и отидох при него, така че отново започнахме да живеем щастливо заедно. Благодарение на Dr.AYO. ако сте тук и вашият любовник ви отказва или гаджето ви се е преместило при друго момиче, не плачете повече, свържете се с Dr.AYO за помощ сега.. Ето неговия контакт. WhatsApp: ИЛИ VIBERS +2347055691377, имейл: drayospell@gmail. com

Anonymous каза...

Никога не съм знаела, че има страхотна възможност да върна моя човек при мен, докато не срещнах DR Ayo. Беше ми много тежко, когато приятелят ми ме напусна заради друга жена. Бях съсипан и не можех да се върна. Неговите приятели и семейство направиха всичко по силите си, за да ни съберат отново, но се оказа неуспешно. Бях сам няколко месеца и не можех да се видя да обичам друг. Така че трябваше да потърся помощ от д-р AYO, който ми даде привилегията да гарантира, че моите сърдечни желания са изпълнени. Той ни събра отново и любовта и щастието бяха възстановени. Неговите думи са негови обвързани и той никога не се проваля, когато обещава на някого 48 часа за получаване на резултата, което ме изуми, когато моят собствен резултат се прояви. Не си правете труда да търсите помощ другаде. Свържете се с него сега. Неговият имейл: drayospell@gmail.com или му пишете чрез Viber или WhatsApp: +2347055691377.

Unknown каза...

ДОБЪР ДЕН, Уау, днес съм толкова щастлива да споделя житейския си опит, казвам се Наташар Браун от Обединеното кралство, толкова съм щастлива и благодарна на д-р Айо за страхотната му работа в живота ми, в миналото бях болна От 5 години ходя в болницата за преглед и в същото време нямам подобрение и това ме кара да се чувствам некомфортно и също ме кара да се тревожа за живота си, един ден, докато разглеждах интернет, попаднах съобщение, което говори за д-р Айо как той е помогнал на хората да разрешат някои здравословни проблеми и други неща, които привличат вниманието ми и събрах неговия контакт и се свързах с него и му обясних всичките си проблеми и той ми каза да не се тревожа за това ще се почувствам отново по-добре и ще имам добро здраве, той ми каза какво да правя, правя всичко след няколко дни по-късно започнах да виждам добрия резултат от страхотната му работа в живота ми и днес съм добре и щастлив, защото свободен съм по болест. ако се сблъскате с някакъв проблем в живота, можете да се свържете с д-р Айо за помощ, ето номера на whatsApp или viber +2347055691377 или имейл: drayospell@gmail.com

teresaalves каза...

ЗАЕМ 2000 ДО 900 000 €

Добро утро,

Вие сте във финансова безизходица и искате бърз заем, вариращ от 3000€ до €900,000 с лихва от 2% годишно и период на изплащане до 15 години, за да разрешите затрудненията си. Моля, свържете се с мен, за да получите

«Най-старите ‹По-стари   401 – 448 от 448   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Моля пишете по темата